Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

2017. május

1213 péntek 16:00 szombat 22:00

borfesztivál

Avasi Borangolás

Legutóbbi módosítás:
2017.04.20. 17:30

Leírás:

A Miskolczi Borbarátok Társasága Miskolc város napja ünnepség sorozathoz csatlakozva immár hatodik alkalommal rendezi meg az Avasi Borangolást.

Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas hegy északi oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el. Ezek nem ritkán 300–400 évesek. Itt található a város két emblematikus építménye az Avasi Kilátó, valamint a középkori Avasi Református templom a hozzá kapcsolódó műemlék temetővel.

A borokról a helyi gazdákon kívül, Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 55 borászat gondoskodik. A finom ételeket a város neves vendéglői tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn a Kilátó melletti Avasi Ligetben kialakított Gasztro Placcon.

A hangulatot több mint 26 igazi mulatós „pince” zenekarok és zenész pezsdítik fel. Sebestyén Márta, Gryllus testvérek koncertjével kezdünk május 12-én, de itt lesz a Borra-Való, Singas Project, Mintha, Áll-A-Tok és Szombat este a P-Mobil zárja a programot.

Várunk mindenkit több mint 35 nyitott pincében és helyszínen, ahol kicsik és nagyok, szomjasok és éhesek mintegy 48 programból válogathatnak a város szívében a Szent György hegyen.

Helyszín:

Avasi pincesorok

3530 Miskolc, Kisavas