Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

2017. április

24 hétfő
19:00–22:00

borverseny

2017. évi Vakkóstoló Bajnokság 3. forduló

Belépődíj:

4.900 Forint / fő.

Legutóbbi módosítás:
2017.04.20. 18:06

Leírás:

A Carpe Diem (featuring FineWines) bemutatja:
2017. évi vakkóstoló bajnokság - 3. forduló


1 bemelegítő, próbakör után 7 bor vakkóstolása és leírása (kitalálása), boronként 7 perc áll rendelkezésre. Az egyes fordulókban hazai és nemzetközi borok egyaránt szerepelnek.

(egyszerűsített) Pontozás boronként (találatonként):
ország 2 pont, borvidék 3 pont, szőlőfajta 5 pont,
(összesen 10 pont)
évjárat 1 bónuszpont

Egy-egy fordulót legalább 8 jelentkező esetén tartunk meg, nagyobb létszámú jelentkezés esetén max. 14 fős csoportokban folyik a verseny, ezért kiemelkedően fontos a regisztráció, az esemény szervezett és gördülékeny lebonyolítása érdekében!

A forduló (tervezett) időpontja: 
2017 április 24. hétfő 19h-tól

Helyszín: Carpe Diem Borbár
Részvételi díj: 4900 Ft per fő
Regisztráció (kötelező!): info@finewines.huÁltalános leírás::
Nemzetközi mintára, 12 fordulós, többé-kevésbé havi rendszerességel megtartott vakkóstoló sorozatot indítunk 2 ligában (profik: sommelier-k, WSET Diplomások, BorSchola végzettek, stb. és "amatőrök": mindenki más).

Minden fordulóban 7 bor kerül "vakkóstolásra", 1 bor kóstolására és megfejtésére 10 perc áll rendelkezésre. A borokat egyenként kóstoljuk, értékeljük és a találatokat pontozzuk.

Versenyzőnként gyűjtjük az eredményeket, lesz egy abszolút (összes pontszám) és relatív ranglista (összpontszám/lehetséges pontszám) és az év végén, mindkét ligában és kategóriában az első 3 helyezettet értékes borokkal és a díszoklevéllel jutalmazzuk!

Helyszín:

Carpe Diem Borbár