Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Hollókői József Pincészete

Pincészet, Tállya

Cím
3907 Tállya, Lavotta út
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország

Kárpátok magas bércei és a Tokaj-Eperjesi vulkanikus hegylánc kettős védelmet nyújt az északi hideg légáramlatok ellen de a borvidék nyitott marad az Alföld felől érkező meleg levegő előtt, ami meleg nyarakat és hosszú, enyhe őszt biztosít.

Tovább

A természet ilyenformán itt egy óriási melegházat alkotott, ami különösen kedvező állapotot biztosít a szőlőbogyók késõi cukrosodásához és aszúsodásához. A Tokaj-Hegyaljai borvidéken a természet nagyvonalúan minden kincsét erre a vidékre hordta össze, ami ezt a világ legkiválóbb bortermő területévé tette. A különleges tüzet adó vulkáni talajok, a magas természetes cukortartalmat biztosító mikroklíma, az ősi magyar szőlőfajták és a különleges aszúsodási zamatot adó penészgomba, a Botrytis Cinerea.

A pincészethez tartozik egy jellegzetes Tokaj-Hegyaljai pince, amelynek három ága van és így 58 méter hosszú valamint egy 45 férőhelyes borozó, ahol borkorcsolyákkal, táj jellegű ételekkel és hagyományos eljárással készitett borokkal várjuk a kedves vendégeket.