Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Schieszl Borház

Pincészet, Budakalász

  • Kártyaelfogadás
  • Gyerekbarát
Alapítva
1896
Cím
2011 Budakalász, Budai út 83.
Borvidék
Etyek-Buda
Terület
Pest megye | Közép-Magyarország
hétfő12:00–22:30
kedd12:00–22:30
szerda12:00–22:30
csütörtök12:00–22:30
péntek12:00–22:30
szombat12:00–22:30
vasárnap12:00–21:30

Pincészetünben a fehér és rosé borainkat zárt rendszerű, hűtött, reduktív eljárással állítjuk elő. Ügyelünk arra, hogy a bor ne érintkezhessen levegővel, ne történhessen oxidáció. Ez komoly technológiát igényel, melynek célja a gyümölcsös aroma megőrzése.

Tovább

Vörösboraink hagyományos módon, héjon erjesztett technológiával készülnek, ahol a borok 3-4 hónapos barique-lás után kerülnek palackozásra. A barique-technológia lényege, hogy az újbort tölgyfahordóban érlelik, így a bor sajátos illattal és ízzel gazdagodik. Arra törekszünk, hogy a borban oxidációs folyamatok menjenek végbe. A gyümölcsös aroma oxidálódik, helyette a bor egyéb belső értékei, teste kerül előtérbe.

  • Esküvők
  • Gyerekbarát
  • Kártyaelfogadás
  • Terasz