Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Budányi Pincészet

Pincészet, Szerencs

Alapítva
1993
Borász
Budányi János
Cím
3900 Szerencs. Felsőpincesor utca 7.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 47 590 084
+36 30 928 5380
Email
hegykin@t-online.hu
Honlap
www.budanyipinceszet.hu

Családi pincészetünk, mint gazdasági vállalkozás 1993-ban alakult betéti társaságként, önerőre támaszkodva Tállya községében egy jellegzetes XVIII. században épült polgári kúriában. Kezdetben 3 hektár szőlőterületet műveltünk.

Tovább

Tokaj – Hegyalja adottságai miatt természetesen először szőlőtermesztéssel, később borkészítéssel kezdtünk el foglalkozni. Kezdetben hordós kiszerelésű borokat termeltünk, majd a palackos borokra fektettünk nagyobb hangsúlyt. Az évek során gyorsan fejlődő vállalkozásunk növekvő piacaink során a hagyományos palackok mellett díszüveges kiszerelésű borokat is készítettünk, aminek következménye a belföldi és külföldi új partnerek ugrásszerű növekedését lehetett megfigyelni.

Borászati technológiánkban a legfontosabb mérlegelv az állandó minőség és a klasszikus hagyományokhoz való ragaszkodás. A fahordós érlelésnél az érlelési idő betartása. Természetesen fogadó készek vagyunk az új típusú reduktív irányzat befogadására, meghonosítására és terjesztésére is egyaránt. Családi pincészetünk 18 éves múltra tekint vissza. Saját erőből, hitel nélkül értünk el odáig, hogy boraink megjelentek külföldön. Számos üzleti partnereink közül kiemelném Dél-Koreát , Seoul-t ,ami egy Közép-magyarországi kis vállalkozásnak óriási dolog. De említhetném még Horvátországot, Németországot, Olaszországot, Lengyelországot, Angliát, Belgiumot, Skóciát vagy akár Svájcot is. Folyamatosan érkező megrendeléseinket mindig maximális odafigyeléssel teljesítjük. 

Hazai vásárlóink a kis-és közepes nagyságrendű üzleti és kereskedelmi egységekben találnak meg. Hazai-és külföldi borfesztiválokon is részt veszünk, ahol személyesen tudjuk fogyasztóinkkal megismertetni borainkat, hitvallásunkat. Családunk tagjai készséggel áll minden kedves érdeklődőnk rendelkezésére. 2000-ben Szerencsen megvásároltuk egy szőlőfeldolgozó üzemet és a vele járó pincét is, így székhelyünket Tállyáról Szerencsre helyeztük át. A pince átadásakor Tokaj-Hegyalja egyik legszebb pincéjeként lett bemutatva. A szerencsi pince eredetét Gróf Harkányi báróhoz tudtuk visszavezetni 1901-ig, a többi feljegyzés elveszett, de feltehetően körülbelül az 1700-as években építették ki ezt a pincét. 300méter hosszú a pince és közel 300 hordó is található benne, ékessége a bormúzeum ahol 5000 palack muzeális bort érlelünk. Közöttük van 1936-os esszencia is. Büszkeségünk az 1972-es Aszúessencia amit 1996-ban Amerikában megválasztották a Világ legjobb borának.

Mára szőlőterületünk meghaladja a 15 hektárt. Szőlőterületeink Tállyán, Mádon és Szerencsen találhatók.