Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Ungerbauer Családi Borpince

Pincészet, Csongrád-Bokros

Cím
6648 Csongrád-Bokros, Tanya 1258.
GPS
46.762367, 20.072467
Borvidék
Csongrád
Terület
Csongrád megye | Dél-Alföld
Telefon
+36 30 300 7733
+36 30 330 6869
Email
ungerbauer@csongrad.hu
Honlap
www.ungerbauer.hu

Gazdaságunkban mely családi alapon működik, 1966 óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel. Kezdetekben hagyományos Kadarka és Kövidinka majd Zöld ini, Kékfrankos, Zweigelt és Cabernet Franc fajtákkal dolgoztunk.

Tovább

A ’70-es években létrehoztunk egy fajtagyűjteményt, melyben 15 évig figyeltünk és vizsgáltunk 12 különböző, főként csemegeszőlő fajtát a leendő telepítések szempontjából. A rendszerváltás előtt két évvel 21 év szőlészeti-borászati ágazatvezető múlttal, családi alapon működő magángazdaságot alakítottunk ki, melynek fő profilja a szőlőtermesztés és szőlő szaporítóanyag előállítás. A közelmúltban 30 hektáros beruházással növeltük szőlőterületünket, aminek célja a fajtaszerkezet bővítése és egyben törzsültetvények létrehozása. Megfelelő kondíció fenntartás mellett rendszeresen végzünk fürtritkítást, szüretkor pedig válogatva szedjük a termést- így közel 40 hektáron termelünk szőlőt. Öt vörös és hét fehér fajtával rendelkezünk.

Vásárlóinkat légkondicionált mintaboltban szolgáljuk ki. Gyökeres szőlő szaporítóanyag előállítással 1967 óta foglalkozunk. 1981-ben a szakminisztérium Mezőkövesden a „Kiváló Kistermelő” címet adományozta gazdaságunknak, a szaporítóanyag termesztésében elért, minőségi és termelési sikereinkért. Szőlőiskolánkban, mely az Alföld legrégebbi telepe, jelenleg 40 fajtát állítunk elő kereslet igénye szerint változva csemege és borszőlők egyaránt. Ellátjuk a pályázattal telepítőket és a hobbi szinten szőlővel foglalkozókat egyaránt. 

Gazdaságunkban, ami egyben bemutató gazdaság is – előzetes bejelentés alapján – szívesen látunk csoportokat borkóstolóra, és igény szerint ültetvény bemutatóra egyaránt. A szőlő szeretete, a termőföld tisztelete és a 40 éves szakmai múlttal mögöttünk nagy szeretettel és szívélyes vendéglátással várjuk lányommal együtt a szőlőhöz és borhoz kötődő vásárlóinkat!