Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Budaházy Szőlőbirtok

Pincészet, Mád

Borász
Szokolai Ákos
Cím
3909 Mád, Batthyány u. 17.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 415 8662
Email
info@budahazypince.hu, budahazy@t-online.hu
Honlap
www.budahazypince.hu

A Budaházy család az első szőlőterületet 2000-ben vásárolta a Kishegy dűlőben. Jelenleg összesen 1,6 hektár a birtoknagyság. A legértékesebb birtokrész a 2008-ban vásárolt 0,6 hektáros szőlő a Szent Tamás dűlő legjobbnak tartott Makovicza részén.

Tovább

Különlegesség még a Szent Tamás Fürdő részén elhelyezkedő hagyományos művelésű, 60 éves öreg tőkékből álló terület és a szintén a Fürdő részen található kabar szőlő. Az eddig készült borok közül a legjobban sikerültek a 2009-es évjáratú száraz, hordós érlelésű furmint a Szent Tamás Makoviczáról, amiből 1100 palack készült, a 2008-as évjáratú édes szamorodni, amiből 500 palack, valamint a 2009-es reduktív technológiával készült félszáraz kabar, amiből 900 palack került letöltésre.. 2011. nyarától Szokolai Ákos irányításával a pincészet saját, hagyományos feldolgozó kialakításába kezdett, és megkezdi borai szélesebb körű értékesítését. A birtok hosszú távú céljai a különböző adottságú dűlők jellegének megmutatása, kis mennyiségű, egyedi borok készítése, valamint  kerti és vadon termő alapanyagokra épülő gasztronómia.