Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Soma Borpince

Pincészet, Szentantalfa

Cím
8272 Szentantalfa, Kertalja utca 9.
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Terület
Veszprém megye | Balaton környéke | Közép-Dunántúl

A családunk borászata több generációra nyúlik vissza egészen Mátyás király koráig. Számunkra a legfontosabb a vendégeink íz világának megtalálása. Borászatunk nem csupán többféle szõlõbõl készít bort, de ezek évjáratai és íz harmóniái között is válogathatnak vendégeink!

Tovább

Borainkat hagyományos módon készítjük, melynek tudása apáról fiúra száll. Édes boraink kizárólag musttal kerülnek édesítésre, esetlegesen a visszamaradt cukortartalom megóvását tekintjük nagy tudásunknak. Borászatunk fõ bora az Olaszrizling, mely a Nivegy – völgyben a legtökéletesebb íz világgal érik be. Pincénkben a száraz bortól az édes borig szinte minden szõlõfajtánk megtalálható, több évjáratra visszamenõleg. Édes borokat kedvelõ vendégeink több desszert bórból, és borkülönlegességeinkbõl csemegézhetnek borászatunkban!

Borászatunk a Nivegy – völgyben Szentantalfa felett a Mocsár dûlõn fekszik, ahol a Balaton csodálatos, meghitt látványával kápráztatja a hozzánk érkezõket. Vendégek számára nagyon könnyen megközelíthetõ pincészetünk. Borászatunk a völgyben több helyen termel szõlõt. Fõbb szõlõfajtáink: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Ezerfürtû, Zenit, Szürkebarát, Ottonell Muskotály, Zeusz, Zweigelt, Syirah, St.Loren, várhatóan Juhfark, és Cserszegi fûszeres.

Pincészetünkben akár 50 fõ vendéget tudunk fogadni borbemutatóra, vagy egy pincepörköltre.