Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Németh Attila Gábor (N.A.G.)

Pincészet, Gyöngyöstarján

Borász
Németh Attila Gábor
Cím
3036 Gyöngyöstarján, Borjúmáj tanya
Borvidék
Mátra
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+ 36 20 954 2772
Email
info@concubina.hu
Honlap
www.nag.hu

A bor: kultúra. Több ezer éve az. Sokkal több van egy pohár szép borban, mint a hétköznapjainkban gondolnánk. Benne vagyunk az összes ősünkkel együtt… mindazzal a felfoghatatlan múlttal, ami a jelenben élő emberré tesz minket. A bor kísér az utunkon. Hiszem, hogy a bor szereteténél kevés profánabb szentség van. 

Tovább

Amióta borokat készítek, azt úgy teszem, hogy a palackba ne ipari tömegtermék kerüljön. Úgy készítem, hogy felismerhető legyen, azokat szolgálom, akik számára készül. Azt szeretem, ha a boraim mellett szép, rejtett érzelmek törnek elő, hangulatok jelennek meg és öröm csillan a szemekben. Ha ekkor barátságok és szerelmek születnek. Akkor érzem jól magam, ha a boraim csak ezt szolgálják. Szeretem a borok sokféleségét. A Föld bármely borvidékén ugyanolyan sokat és ugyanolyan tisztességgel kell dolgozni egy szép pohár borért. A bor nem ismer rangot, nemet, bőrszínt. 

Két falu határában, négy dűlőben, nyolc fajtával teremnek szőlőink. 

A szőlő termesztésében alkalmazott két legfontosabb alapelv, hogy gyomirtószert nem használunk, a gyomirtás kizárólag gépi és kézi erővel történik és törekszünk nyitott, szellős lombfalat kialakítani, a növényvédelem eredményessége és az elérhető legjobb termésminőség érdekében.