Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kovács-Harmat Pincészet

Pincészet, Versend

Cím
7752 Versend, Pincesor 15.
Borvidék
Pécs
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl

Kovács-Harmat Pincészet szőlő területei a rendkívül jó természeti adottságokkal rendelkező Versend és Villány dombos lankáin találhatóak. A család 2,5 hektár szőlő területet művel, melyet folyamatosan növel új telepítésű szőlő területekkel. 

Tovább

Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein termelt borok illatban, zamatban gazdag, testes borok. A bor előállítása a 2004-es évben átépített családi présházban és pincében történik. Elsősorban reduktív eljárással készülnek boraink, de egyes vörös szőlőfajták esetében a hagyományos kácis erjesztés a meghatározó. A borok érlelése fajtától függően tartályban, hagyományos hordókban és új tölgyfa hordókban (barrique) történik. A borok kiváló minőségének eléréséhez az ültetvényeken hozamkorlátozással állítjuk elő a megfelelő alapanyagot, a szőlőt.

A családi présház emeleti részén került kialakításra a borkóstoló helyiség, mely 30 vendég egyidejű fogadására biztosít lehetőséget. Az általunk forgalmazott borok mellé tájjellegű ételeinket kínáljuk. Az ételeket helyben készítjük szabad tűzön vagy a kóstoló teremben épített kandalló-kemencében. A kandalló tüze a meleget árasztja és egyben az energiát biztosítja a kemencében a sütéshez.

Vendégeinket előre egyeztetett időpontban, csak bejelentkezés alapján fogadjuk.