Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Keller Pince

Pincészet, Villány

Alapítva
1994
Tulajdonos
Keller György
Cím
7773 Villány, Kossuth Lajos utca 20.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 72 492 428
+36 20 947 6347
Email
keller63@t-online.hu
Honlap
www.kellerpince.hu

   Keller György, aki a villányi Keller Pincészet megalapítója az ötödik generációja a szőlőtermeléssel és borászattal foglalkozó dinasztiának.  A pincészet megalapításával ő az első borász a családban, aki vendéglátással és nagyüzemi termeléssel is foglalkozik.

Tovább

Az 1994-ben Villányban megalapított Keller Pincészet kis vállalkozásként a Kossuth Lajos utcában található első „régi, hagyományos” pincéjében kezdte meg működését. Ezen kétszárnyú pincében illetve a fölötte található vendégtérben folyt a borkészítés és a vendéglátás.

2005-ben nagyon nagy változáson ment keresztül a pincészet. Az úgynevezett „régi” pincét kinőve egy nagy beruházás vette kezdetét, amely forduló pont volt a pincészet életében. A beruházás egy új, korszerű és egyben modern feldolgozó, palackozó, címkéző, új hordós érlelő pincével illetve egy nagyobb vendégtérrel bővült, így lehetővé vált a feldolgozás minden folyamatának egy helyen történő lebonyolítása, amely a borok minőségének javulását nagy - mértékben eredményezi.

Jelent pillanatban a pincészet 7,5 ha területen gazdálkodik, melyek Villány különböző jól termő területein helyezkednek el (Csillagvölgy, Remete-dűlő, Somsics-dűlő, Ördögárok, Agancsos-dűlő).