Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Hodován Pince

Pincészet, Hajós

Borász
Hodován Zsolt
Cím
6344 Hajós, Borbíró utca 7625 hrsz.
GPS
46.386582, 19.149115
Borvidék
Hajós-Baja
Terület
Bács-Kiskun megye | Dél-Alföld

Eme csodálatos dél-alföldi terület a szívemhez legközelebb álló magyar borvidék, hiszen központi települése szülőföldem, Hajós. 

Tovább

Hajós egy 300 éves, 3200 lelket számláló, zömében magyar-sváb lakta kisváros. Az 1700-as években betelepült sváb csoportok nagyban hozzájárultak szakértelmükkel a tájjelleg kialakulásához és a borvidék jó hírének növekedéséhez. Európában egyedülállónak számító Hajósi pincefalu egy Hajóstól elkülönült külvárosi rész, melyben a rendezett pinceutcákon közel 1200 löszfalba vájt borospince található.

Hodován Pince:

Hajósi Pincefalu főutcáján található az igényesen kialakított családi pincészetünk, melyben hűen őrizzük településünk hagyományait. A bor egy több ezer éves kultikus ital, ezért fontos számomra a hagyományok tisztelete, a tájjellegű szőlőfajtáktól a borkészítésen át a borospince kialakításáig.

Családunk harmadik generációját képviselem a pincénkben, Nagyszüleim kérésére őrizzük a tradicionális sváb kisszoba kialakítást a pincében. Pincénk további különlegessége a 20 méter hosszú, balra görbülő íve. Talán mindezeknek köszönhetően, 2012-ben elnyertem „A hajósi pincemustrán legszebbnek tartott pince” díjat

Szívből remélem, hogy egy borkóstolóval egybekötött pincelátogatás során személyesen is körbe vezethetem a Hodován Pincében, valamint a Hajósi Pincefaluban.