Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Sajgó Pincészet

Pincészet, Tolcsva

Alapítva
1997
Tulajdonos
Sajgó Gábor
Cím
3934 Tolcsva, Dózsa György út 6.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 47 384 420
+36 20 938 4188
Email
tolcsvabor@axelero.hu
Honlap
www.sajgopince-tolcsvabor.hu

Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás, az általunk termelt borokat 1997-től saját palackozásban hozzuk forgalomban.

Tovább

Ma 16 hektáron termesztjük a hagyományos tokaji szőlőfajtákat /furmint, hárslevelű, sárgamuskotály/, de ellenőrzött területekről szőlőfelvásárlással kiegészítjük készletünket. Tolcsva és környékén nagy gonddal választottuk ki a legmegfelelőbb termőterületeket.

A hazai és külföldi kereskedelembe 16 féle borral vagyunk jelen, furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, késői szüretelésű boraink, cuvée, szamorodni, aszú, aszúeszencia választékban. A boraink több különböző klímájú pincében érlelődnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szőlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentős szerepet, a cég dinamikus fejlődését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-97-ben Tolcsván megépült korszerű szőlőfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.

Filozófiánk: Magas minőségű szőlőt termelni és kiváló minőségű borokat előállítani. A jó bor titka a szőlőben, a jó alapanyagban rejlik.

Borainkat a hagyományos oxidatív érlelés jellemzi, ahol többéves fahordós érlelési időt alkalmazunk, különösen a szamorodnik és aszúk esetében. A pincészet borpalettáján azonban megtalálhatók a ma divatos friss- gyümölcsös ízvilágú fiatal borok is /cuvée, késői szüretelésű Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű/