Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Juhász Pincészet

Pincészet, Eger

Cím
3300 Eger, Szépasszonyvölgy 40-es pince
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 20 230 4003
Email
juhasz.bor@upcmail.hu
Honlap
www.juhaszbor.hu
hétfő10:00–19:00
kedd10:00–19:00
szerda10:00–19:00
csütörtök10:00–19:00
péntek10:00–23:00
szombat10:00–23:00
vasárnap9:00–19:00

A föld szeretetét, a benne dolgozó emberek tiszteletét még édesapámtól megtanultam, de akkor még nem akartam borász lenni. Gyermekkorom óta segítettem a pincei munkákban, dolgoztam kinn az ültetvényeken.

Tovább

Lassan tudatosodott csak bennem, micsoda érték az, ha az ember alkot valamit. Valami olyat, melyet egész kis korától kezdve dédelget, a szőlő telepítéstol egészen a bor elkészítéséig. A természet adta dolgok mellet minden benne van:a szeretet, aggódás, törődés. S mindennek a végeredménye: a bor. A családi gazdaság teljes irányítását 1999-ben, édesapám halála után vettem át. Akkor már teljes erőmmel azon dolgoztam, hogy továbbvigyem azt, amit családom elkezdett. Akkor még 8 hektáron területen gazdálkodtunk, amely azóta 14 hektárra növekedett. Szőlőskertjeink Eger leghíresebb dűlőiben találhatók. 60%-ban vörös, 40%-ban fehér szőlőfajtát termesztünk.. Ragaszkodtunk Eger jellegzetes fajtáihoz: Olaszrizling, Leányka, és természetesen a Bikavér alapanyagok:Kékfrankos, Zweigelt, de követve a piaci igényeket, az egyre divatosabb fajtákból is telepítettünk: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Soha nem akartunk óriásgazdasággá fejlődni, célunk, hogy a családi gazdaság keretein belül maradjunk, s így próbáljunk meg egyedi karakterű, kiváló borokat készíteni.

A Szépasszonyvölgyben a 40-es pincében van lehetőség pincészetünk borainak kóstolására és megvásárlására. Piceborozónkban - mely 81m hosszú - a vendégek igényesen kialakított, rusztikus környezetben borozgathatnak. A borozó végében található bormúzeumi rész betekintést ad egy valódi pincészet hangulatába tölgyfahordókkal, palackos tárolókkal. Ha valakinek ízlettek boraink, saját trezort is bérelhet, ahol névre szólóan tároljuk a megvásárolt borokat. Borkóstolók, pincelátogatások szervezését vállaljuk 140 főig, igény szerint hideg, meleg ételekkel kiegészítve, de a borozó tökéletesen alkalmas baráti összejövetelek, családi rendezvények lebonyolítására is.

  • Családi rendezvények