Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Ábrahám Pincészet

Pincészet, Erdőbénye

Alapítva
2006
Tulajdonos
Ábrahám Enikő
Cím
3932 Erdőbénye, Rákóczi utca 1.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 70 570 84 96
+36 70 365 90 87
Email
enikoabraham@gmail.com
Honlap
abrahampince.com

Miért éppen itt, és miért éppen így? Mert. A területek – a családnak hála – adottak voltak. Az egyetemi évek vége felé már valamennyire a borok értelmezése is. Kész szituáció – kész regény. Amit folyamatosan írunk tovább… 

Tovább

A Palánkos a kedvencünk. Közel van, bár a legnehezebb terület. A legmásabb terület. Mintha pezsgő volna, akár az élet, illatos borok, ásványokkal, határozott savakkal. A Kakasokat faggatjuk, felelget de a nagy lehetőség csak közeliség, valamennyire megközelíteni is épp elég. Kerektölgyes – kerek borok, megbízható. Diókút itt Bényén, közel, bio lenne. És jöhetnek nemsokára az újak; Hosszúhegy északon, a Lapis, a Gyertyános, a Barna – mál, az Omlás, amit vagy barátaink, vagy segítőink művelnek, hogy általunk borként is jelentést kapjanak. Terhelésnél: egyrészt a tőkeerősség, másrészt az évjárat, harmadrészt mi döntünk. Figyelve és együtt élve a növényekkel.

A tokaji borvidék, a zempléni hegyek, valamint a világ közepén, Erdőbényén található pincénk. Itt is borok, palackok, mondhatni, igazi munka-pince, ami a szőlő levét hivatott borrá varázsolni. Teszi ezt jelenleg a hagyományok tiszteletben tartásával, az aszúbor esetében, új gönci hordóval. Másrészt helyt ad a palackérlelésnek is.