Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Illés Pince

Pincészet, Erdőbénye

Alapítva
1998
Cím
3932 Erdőbénye, Kossuth u. 1.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 239 1018
+36 30 318 8440
Email
illespince@illespince.hu
Honlap
illespince.hu

Az Illés Pince Bénye főterén található borházában széles és egyedi borkínálattal várja a vendégeket egész évben, a hét minden napján.

Tovább

A részben kétszintes, hétágú pincerendszerben 40–70 fő vendéglátására alkalmas teremben családias körülmények között a finom borok mellé ízletes házias ételeket kínálunk. Korlátozott számban lehetőség van a már kialakított igényes bortrezorok egyikének hosszútávú bérlésére is. Egy-egy trezorban 350–400 palack bort lehet elhelyezni. A személyes trezorokra névre szóló tábla is kerül, kívánság szerinti szövegezéssel.

A pincénél lehetőség van magánszemélyek, családok vagy cégek számára privát bor készítettésére kiválasztott tőkékről szüretelt szőlőből, egyéni kívánságoknak megfelelően.

Készséggel teljesítjük az esetleges muzeális tételekre vagy reklámfeliratos palackokra vonatkozó megrendeléseket is.

Borházunkban szőlészeti-borászati tárgyakat, valamint őslénynyomatokat bemutató terem is található, amely a helytörténeti értékek, a híres erdőbényei hagyományok megismertetését szolgálja. A teremben – a család geológiai kötődése folytán – Tokaj-Eperjes hegységből származó kőzetek és ásványok kerülnek bemutatásra. A gyűjtemény legérdekesebb és legértékesebb része az Erdőbénye Ligettetőről származó hal- és növénylenyomatok, mivel itt találták meg Magyarország legidősebb szőlőlevél lenyomatát, a Vitis Tokaiensis-t is. Ezt az értéket a National Geographic magazin is felfedezte és számba vette pincénkben.