Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Podrum Bálint Pincészet

Pincészet, Horgos

Cím
24410 Horgos, Felszabadulás utca
GPS
46.140825, 19.984199
Borvidék
Szabadka-Horgos
Terület
Délvidék | Szerbia
Telefon
+381 63 525929
+381 24 877889
Email
balintwinery@gmail.com
Honlap
www.balintwinery.com

Gazdaságunk az észak-bácskai homokvidéken, Horgos határában található. Ez egy családi vállalkozás, mely az ezredfordulón kezdett terebélyesedni.

Tovább

Ekkor döntöttünk úgy, hogy a hobbi borászkodást és gyümölcstermelést komolyabbra fordítjuk. Elkezdtük felvásárolni a környékbeli kis földparcellákat és újratelepítettük őket; fele-fele szőlővel és kajszibarackkal.Mára ez a terület eléri a nyolc hektárt, amelyből közel négy hektáron termelünk kilenc féle szőlőt: Kövidinka, Rajnai rizling, Chardonnay, Piros szlanka, Cabernet Sauvignon és Franc, Kék Burgundi, Kékfrankos és Hamburg Muskotályos.

E szőlőfajtákból, a piros szlankát kivéve, mindből bort készítünk. Az évek során, ahogy termőre fordulnak a telepítéseink, egyre több bort tudunk készíteni, így a piacot is elkezdtük kialakítani a termékeink értékesítéséhez. Borainkat reduktív eljárással, gondos odafigyeléssel és odaadással készítjük, így sikerül megőriznünk a homoki borok frissességét és gyümölcsösségét. E tulajdonságok méltóvá teszik borainkat, hogy – a fogyasztók poharába kerülve – szebbé tegyék a pillanatokat.