Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Brindza Borászat

Pincészet, Topolya

Cím
Salaš 264. Bačka Topola, 24300 Srbija
Borvidék
Szabadka-Horgos
Terület
Délvidék | Szerbia
Telefon
+381 (0) 24 711 557
Email
office@vinarijabrindza.com
Honlap
www.vinarijabrindza.com

Családi borászatunk kis csapata arra törekszik, hogy borainkban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és legtisztábban jelenjenek meg a fajta és az évjárat különlegességei. Hiszünk abban, hogy a modern technológia és a kézműves precizitás nem zárják ki egymást, és ennek egyesítésében nagy erő rejlik. Ez az energia visz minket előre az izgalmas és új borok felé.

Tovább

A topolyai Brindza Borászat egy viszonylag fiatal borászat, mégis rövid időn belül számos törzsvásárlóra és visszajáró vendégre sikerült szert tennünk, ami megelégedettséggel tölt el bennünket, de ugyanakkor kötelez is minket a folyamatos fejlődésre és a minőség emelésére. A boraink iránti mind nagyobb érdeklődés is azt mutatja, hogy jó úton járunk afelé, hogy sikeres borászatként működjünk. Reméljük, hogy hamarosan Önt is vásárlóink között üdvözölhetjük.

A Brindza család neve sokaknak ismerős lehet a Capriolo bicikligyárról. A család tagjainak a borászkodás hobbiként indult, mégis rövid időn belül egy külön üzletággá nőtte ki magát, és ma már komoly tervekkel tekint a jövőbe.A borászat Topolya mellett található, a még ma is működő családi gazdaság területén, aminek közvetlen közelében étterem, szálláshely és más kísérő tartalmak várják az idelátogatókat. A Capriolo étterem, ami egyben vadászházként is üzemel, 150 főt tud fogadni.

A szőlőskertek a borászattól 15 km-re fekszenek a Telecskai-dombokon, Krivaja és Felsőroglatica falucskák közelében. Az első komoly szüretre 2011-ben került sor és a borászat is ugyanabban az évben nyerte el mai formáját. Az első szüretből készült borok nagyon minőségesre sikeredtek, amihez nagyban hozzájárultak a kiváló időjárási körülmények is. A szőlő feldolgozása reduktív technológiával történik, a legmodernebb eljárásokkal és gyártási folyamatokkal. A borászat kapacitása évi 70 ezer liter, de ez folyamatosan bővül. Borainkat a fajtára jellemző kifejező, intenzív aromavilág, harmonikus savak, kiegyensúlyozott erősség, a világi fajtákból eredő nemesség és a bácskai termőföld adta minőség jellemzik.

Borászatunkban szivesen látjuk a borkedvelőket, turistákat is. Lehetőség van borkóstolóra, megtekinteni a barrique termet, az inox termet és a pincét.