Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Marcus Aurelius Pincészet

Pincészet, Villány

Alapítva
1997
Tulajdonos
Alfons Reinhart
Cím
7773 Villány, Batthyány u. 19.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl

Társaságunkat 1997-ben alapította Alfons Reinhart német zöldség és gyümölcskertész. Egy magyarországi látogatásakor azonnal beleszeretett a Villányi Borvidékbe, megfogta a termőtáj hangulata, Villány borászatra épülő kultúrája és nem utolsó sorban az itt születő bor.

Tovább

Rögtön elhatározta, hogy itt valósítja meg régi álmát, alapít egy pincészetet. Épített egy szőlőföldolgozó üzemet klimatizált bortárolóval és fölszerelte a legkorszerübb berendezésekkel,vásárolt egy több száz éves téglaboltozatos pincét Dunaszekcsőn. Ebben a helységben találtak rá Marcus Aurelius római császár és filozófus bronz mellszobrára és ez adta az ihletet társaságunk tulajdonosának a névadásra.

Reinhart úr a borászati ismereteket autodidakta módon, a szakirodalom állandó tanulmányozásával sajátította el és a társaság borászainak szakmai gyakorlatára támaszkodva magas minőségű borok készítését tűzte ki célul. Pincészetünk ennek érdekében fokozott figyelmet szentel a tisztaságra, a technológiai fegyelem betartására és a legjobb alapanyagok, borászati segédanyagok használatára. Weboldalunkon lehetőséget adunk az ültetvényeink megtekintésére is. 

Idáig főleg Németországban és cseh leányvállalatunk közreműködésévsel Csehországban értékesítettük borainkat. Nemrég megjelentünk a hazai piacon, és azon munkálkodunk, hogy borainkat minél szélesebb körben megismerjék és megszeressék.