Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Feiszt Pince

Pincészet, Szekszárd

Tulajdonos
Nagy Ferenc
Cím
7400 Szekszárd, Bocskai utca. 19.
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 74 412 242
+36 20 336 3274
Email
feisztpince@freemail.hu
Honlap
www.feiszt.hu

Mágikus táj ez a Völgység, ahogy belelapul a Duna síkjába? A patakok szabdalta dombok és völgyek világa, melyek szembenéznek a Sárköz falvaival egészen a Duna erdejéig. Kánaán. Vigyáznunk kell rá.

Tovább

Itt a hegytető is terem. A szurdokok oldalában, szinte trópusi zöldben a gyökerek közt sok-sok rétegben népek temetője. Aki ideszületett és gyermekként a szőlőtőkék között eszmélt rá a világra persze még ennél is többet belelát, és álmaiban az ültetvény nem csupán vállakozás, hanem üzenet az ősöknek: Itt vagyunk, és ahogy ti is tettétek, műveljük a kerteket, és próbáljuk továbbadni a szekszárdi borok tüzének titkát.

Ennek a megőrzését szolgálja pincészetünk, amely hagyományos módon, tölgyfahordóban érlelve nemesíti a mintegy 6 ha területű szőlőbirtok termését, ahol a merlot, cabernet-sauvignon és kékfrankos mellett a borvidéken elsőként telepített provence-i eredetű syrah fajták adnak lehetőséget a fajtatiszta borok mellett a Feiszt pince cuvée-inek előállításban. 

Az évjáratok bátorítanak bennünket kísérletező kedvünkben, a fajták és a dülők ajándéka azonban minden évben más lesz.

Ez maga a bor örök titka és a legszebb társasjáték a borász és a vendégei között.