Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Dörgicsei Borház

Pincészet, Dörgicse

Borász
Mlinkó István
Cím
8244 Dörgicse, Fő út 26.
Borvidék
Balaton-felvidék
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl | Balaton környéke

Dörgicse a Balaton-felvidék talán legszebb, leghangulatosabb kis falva, melyet három középkori romtemploma, négy műemléktemploma, több száz éves parasztházai, érintetlen természeti környezete tesz örökkévalóvá. A Balaton északi partjától négy kilométerre lévő faluban és környékén sétálva megérthetjük, miért tartják sokan a Balaton-felvidéket Magyarország legszebb tájának. 

Tovább

A Dörgicsel Borba. Dörgicse főutcáján, egy újjá varázsolt régi parasztházban, a Balaton-felvidék tájjellegű boraival várja vendégeit. Borházunk minden évszakban nyitva tart: a nyári estek könnyű fehérborai és a hűvösebb hónapok testesebb vörösborai egész évben kóstolhatóak és meg-vásárolhatóak. 

Vendéglátásunk Balaton-felvidék hagyományos finomságaira épül: boraink mellé sajt, mandula, alma falatokat vagy idényjellegű, helyi különlegességeket kínálunk. Előzetes megrendelésre, 5-40 vendég részére pincepörköltei is készítünk, amelyet borházunkban vagy balatoni panorámás teraszunkon szolgálunk fel. Előzetes bejelentkezés esetén este 10-ig tartunk nyitva, de annak érdekében, hogy vendégeink másnap is vissza tudjanak jönni hozzánk, segítenünk a dörgicsei és környékbeli szállásfoglalásban is. 

A Facebook-on folyamatosan figyelemmel követheti a Dörgicsei Borház életét.