Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Harsányi Pincészet

Pincészet, Sárospatak

Alapítva
2012
Tulajdonos
Harsányi Gábor
Cím
3950 Sárospatak, Kossuth Lajos út 25.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország

Borászatunk a több évtizedes családi hagyományokat folytatva, de új irányokat keresve kezdte meg működését 2012-ben. A szőlő és a bor iránt kialakult szenvedély és elköteleződés korántsem új keletű jelenség számunkra.

Tovább

A természet tisztelete és szeretete, valamint a gasztronómiával szemben töretlenül fennálló vonzalmunk ihlette a borászat megszületését és ugyanezen tényezők jellemzik működésünket a mindennapokban is. Hiszünk a magyar borokban, azok világszínvonalú minőségében és értékében ezért célkitűzésünknek tekintjük ezt a hitet a lehető legtöbb csatornán, minél több embert bevonva terjeszteni.

Szőlőbirtokunk a Tokaji Történelmi Borvidék területén helyezkedik el. A Megyer-hegy lábánál, a Ciróka és a Kútpadka Dűlőben valamint a Király-hegy Dűlőben találhatóak ültetvényeink, melyek kedvező adottságai elősegítik az általunk képviselt minőség elérését. Munkatársaink pontosan tudják, hogy a bor nem csak a szüretelést követően válik minőségivé. A szőlő metszésétől, táplálásától és gondozásától legalább annyira jelentős mértékben függ a nedű megítélése, mint a must erjesztésének mikéntjétől, ezért az általunk előállított és palackozott borok egytől-egyig hosszas odafigyelés, türelem és kitartás eredményei. 

  • Céges rendezvények
  • Tréningek