Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Koronczai Pince

Pincészet, Balatonszőlős

Alapítva
2002
Cím
8233 Balatonszőlős, Cserény-hegyi út 28.
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl | Balaton környéke | Balaton-felvidék
Telefon
+36 20 433 5237
Email
info@koronczai-pince.hu
Honlap
www.koronczai-pince.hu

A Koronczai család generációk óta foglalkozik szőlőtermeléssel. A borkészítés családunk számára a közös célt, az összefogást jelenti. Hiszünk abba, hogy az ízletes bor elkészítéséhez szükséges a természet, a szőlő tisztelete.

Tovább

A borászat szorgalmat és kitartást igényel, azonban a lelkiismeretes munka minden szüretkor, évről évre meghozza gyümölcsét.  A család jelenleg 17 hektáron gazdálkodik. A szőlőültetvényeket 2002 tavaszától folyamatosan újratelepítéssel újítjuk. 

Szőlőterületeink a Balatonfüred-Csopaki Borvidékhez tartozó Balatonszőlősön helyezkednek el, ami a Balaton Felvidéki Nemzeti Park területén a Szőlős-Pécselyi medencében fekvő település. A szőlők, ültetvények megművelését saját gépparkkal végezzük. 

A kíméletes szőlőfeldolgozás, a modern borászati eljárások, lehetővé teszik, hogy boraink megőrizhessék gyümölcsös jellegüket, finom illatukat és aroma anyagukat. A borokat a józanész és a természet törvényei alapján készítjük, inkább csak segédkezünk a megszületésében. A megtermelt szőlőtermést 1000 hl tárolókapacitású pincében dolgozzuk fel. Többféle hordóban és tartályban tároljuk borainkat.