Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Pécseli Pince

Pincészet, Etyek

Borász
Pécseli józsef
Cím
2091, Etyek, Öreghegyi út 48.
Borvidék
Etyek-Buda
Terület
Fejér megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 20 470 5014
Email
jozsef.pecseli@gmail.com
hétfőzárva
keddzárva
szerdazárva
csütörtökzárva
péntekzárva
szombat10:00–18:00
vasárnap13:00–18:00

A PÉCSELI PINCE családi kézműves borászat, Etyeken az Öreghegy lábánál, hagyományos sváb pincében és présházban, amit borterasszal és galériával egészítettünk ki.
 A pincénk családi összhangra épül, amelynek gerince Pécseli Ági és József szőlész-borász házaspár, akik 30 éve élnek Etyeken, szövetségben egymással, a szőlővel és a borral.

Tovább


Ültetvényeink Etyek kiváló besorolású területein helyezkednek el, a boraink így híven tükrözik az Etyeki Terroir minden gazdagságát. Etyek valóban különleges: a gazdag meszes talaj, a speciális klíma, kiváló termőhelyet nyújt a Chardonnay, a Pinot család és a kedvenc magyar fajtánk, a Zenit számára.

Boraink irányított erjesztéssel, tradicionális érleléssel készülnek, időt hagyva a borok természetes fejlődésének. A gazdag beltartalmi értékeknek és a harmonikus savaknak köszönhetően boraink időtállóak, az érlelés során egyre nemesebbé válnak.

2011-ben, a Pince első évében, Chardonnay borunk kiválóan szerepelt a hazai és nemzetközi megmérettetésben:
Országos Chardonnay Borverseny - Aranyérem
Vinagora Nemzetközi Borverseny - Ezüstérem
Az Etyeki Borút Egyesület 6 prémium borának egyike

Hiszünk abban, hogy a bor szeretete közelebb hoz egymáshoz, gazdagítja a mindennapokat és az ünnepeket. Ezt a meggyőződést szeretnénk átadni a hozzánk betérőknek, és különösen örülünk neki, amikor vendégeink barátainkká válnak!