Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Hertzka Birtok

Pincészet, Balatoncsicsó

Alapítva
2011
Tulajdonos
Hertzka András
Cím
8272 Balatoncsicsó, Fenyves hegy
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 30 941 71 21
Email
hertzka@hertzkabirtok.hu
Honlap
www.hertzkabirtok.hu

Első szőlőterületünket a festői Balatoncsicsón, a Fenyves dűlőben 2009-ben vásároltuk. Mint általában, ezúttal sem volt könnyű megtalálni az igazit. 

Tovább

A vágyunk, egy olyan terület volt, melynek fekvése, mérete és a talajának adottságai lehetőséget adnak komoly borok létrehozására, emellett rendelkezik festői kilátással a Magyar tengerre. Közel 5 év folyamatos keresés után leltük meg azt a gyöngyszemet, amely - nem csak a mi véleményünk szerint - a Balaton felvidék egyik legszebb helyén fekszik.

Jelenleg 1,5 hektáron gazdálkodunk, melyből 1 hektár termő ültetvény. Fajtáink: az olaszrizling ( 2 féle: apró fürtű "alaprizling" és B20 ), a zeusz és a kékfrankos.

2014 tavaszán telepítettünk 0,5 hektár pinot noirt, valamint vásárolunk szürkebarátot is. Terveink között szerepel 0,5 hektár syrah telepítése is 2015 tavaszán. Készítünk egy igazán különleges bort is, mely Eger csodálatos fekvésű környékéről származó Cabernet Franc és Merlot házasításból készül, fahordós érleléssel.

A 2013-as esztendőben 3700 palack bort hoztunk forgalomba. Szeretnénk elérni, hogy éves szinten 10 000 palack, magas minőségű bort állítsunk elő, de ezen a mennyiségen nem szeretnénk túllépni. Célunk a termőterület adottságainak megismerése folytán olyan magas minőségű borok létrehozása, melyekben a regionális jelleg hűen tükröződik. Úgy gondoljuk, hogy ez csak akkor sikerülhet, ha minden tőkéhez és palack borhoz személyes közünk, kötődésünk van.