Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Hudák Szőlőbirtok és Borászat

Pincészet, Aszófő

Tulajdonos
Hudák Mátyás
Cím
8241 Aszófő, Vörösmáli dűlő 17.
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 30 564 54 50
Email
info@hudakpince.hu
Honlap
hudakbor.hu

Aszófőn a vörösmáli műemlék pincesor egyik legrégibb, mai napig működő borospincéjét anyai ősapám, Joó Ferencz építette 1848-ban. Édesapám, Hudák Zoltán 1965 - tokaji borászati tanulmányainak kezdete - óta hivatásszerűen, magas szakmai színvonalon foglalkozik szőlőneveléssel és borkészítéssel. A mai ültetvényszerkezet az Ő több évtizedes, tudatos munkájának eredményeként alakult ki. A felújított, ódon pince mellett az általa létrehozott modern üzemi épület tette lehetővé napjaink borászati technológiáinak alkalmazását.

Tovább

Hazánk az északi szélesség 47. fokán helyezkedik el, ezért borvidékünkön a legjobb adottságú dűlők a Balatonra néző, déli fekvésű termőterületek. Ültetvényeink Aszófőn, Balatonudvariban, Csopakon és Tihanyban találhatók, ezeket magunk műveljük. Termesztett szőlőfajtáink Irsai Olivér, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Kékfrankos és Cabernet Sauvignon. Reduktív eljárással készített, friss fehér- és rozéboraink alapanyagát kisméretű ládákba kézzel szüreteljük, a tisztított és bogyózott cefrét zárt, inox pneumatikus prés fogadja. A hűtött erjesztést saválló acéltartályokban vezetjük. 

Vörösboraink alapanyagát adó kék szőlőinket szintén kisméretű ládákból, válogatás és bogyózás után inox erjesztőtartályokban dolgozzuk fel. Ezen borainkat legalább egy évig fahordókban érleljük.

Feladatom, hogy legjobb tudásom szerint folytassam - kollégáimmal együtt folytassuk - azt a szakmai építkezést, amelyet családom a régmúltba nyúlóan végez. A szőlő és a bor szeretete jellemzi munkánkat, ezért jó szívvel ajánlom minőségi borainkat.