Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Pauleczki-Vin

Pincészet, Tolcsva

Tulajdonos
Dr. Pauleczki Zsuzsanna
Cím
3934 Tolcsva, Bajcsy-Zs. u. 14.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 47 384 026
+36 30 985 9391
Email
dr.pauleczki@enternet.hu
Honlap
www.pauleczki-vin.hu

PAULECZKI-VIN Szőlőbirtok és Pincészet A Tokaj-hegyalja adottságai folytán a világ legismertebb borvidékei közé tartozik, a csúcsborok hazájaként ismert. Itt található és tevékenykedik Tokaj-hegyalja vonulatának középpontján Tolcsván, a Pauleczki család és szőlőbirtok.

Tovább

A legismertebb Kincsem, Mandulás, és a Szentvér dűlőkben terül el az a 45 ha-os Furmint, Hárslevelű, Sárga és Otthonel muskotály szőlőbirtok, amelyről az illatos fajták túlsúlya a fogyasztók által kedvelt, illatokban intenzív, aromákban gazdag, minőségi és csúcsminőségi borok előállítását teszi lehetővé. A forgalmazott tételek közül jellemzők a szamorodnik, az 5 - 6 puttonyos aszúborok és eszenciák.

A minőségi borkészítés titka apáról fiúra hagyományozódott. A mai modern pincészet alapjait id. Pauleczki Antal rakta le, aki egész életét a hagyományos szőlőtermesztésnek és borászatnak szentelte. Mára a Pauleczki-Vin Szőlőbirtok és Pincészet Hegyalja egyik meghatározó pincészetévé nőtte ki magát. A 2250 hl tradicionális, jellegzetesen tokaji gönci hordós tároló és érlelő négy pincerendszerrel, 10 x 50 hl acéltartály parkkal és korszerű feldolgozó és palackozó üzemmel rendelkezik. Napjainkban a vállalkozást gyermeke, Dr. Pauleczki Zsuzsanna vezeti.