Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Illyés Kúria Pincészet

Pincészet, Szekszárd

Cím
7100 Szekszárd, Porkoláb völgy
GPS
46.336329, 18.677166
Borvidék
Szekszárd
Terület
Tolna megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 20 352 8131
Email
info@illyeskuria.hu
Honlap
www.illyeskuria.hu

Ültetvényeink a szekszárdi Porkoláb-völgyben találhatók, ahol az egyedülálló szekszárdi klíma, a löszös talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról, amire Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőinknek feltétlenül szükségük van.

Tovább

Ezen a kéthektárnyi területen gazdálkodunk és mind belföldi, mind külföldi viszonylatban sikereket könyvelhettünk el. A mód, ahogy borainkat készítjük, feleleveníti őseink szinte elfeledett szabályait, nem a hagyományos szőlőművelés és borkészítés folyik a pincészet területén, az ökológiai gazdálkodás elvei mentén műveljük a szőlőt. Borkészítésnél a legnagyobb különbség a hagyományos módszerhez képest, hogy sokkal kevesebb ként használunk és szűretlenül tesszük borainkat a fogyasztók elé. Ennek oka, hogy a szűrés olyan makro-fehérjéket is eltávolít, amelyek pedig mindenképp kellenek a bor ízébe.