Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Bakonyi Péter

Pincészet, Villány

Borász
Bakonyi Péter
Cím
7773 Villány, Dózsa György utca 33.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Alföld
Telefon
+36 20 589 1770
Email
bakonyi.pter@gmail.com
Honlap
www.bakonyipeter.com

Tudja meg a világ, hogy a vincellér sokszor ráncolja homlokát... Mivel a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, nincs idő egyéni sérelmeim dédelgetésére. Bár gazdaságom életképesebbé tétele még jó ideig eltart, a webes megjelenés elkerülhetetlenné vált. Cirka 1 ha szőlőmet organikus szemléletben művelem. A 2010. év új telepítésű 3400 tőkényi Cabernet franc ültetvényem első termése. 2011-ben még 1000 tőke kerül elültetésre. Mindez Siklóson a Makáron 200-220 m tengerszint fölött. Fehér fajtáim Hárslevelű és Olasz rizling 600 tőke vegyes ültetvény a Zuhányában, 130 m-en, ahol a pincém és egyben lakóhelyem is van.

Tovább

Ezen kívül vásárolok is egy- két rendesebb termelőtől némi termést egyéb fajtából is. Folyamatos a termékpaletta kialakítása. Némi különleges paradicsom, csicsóka és mindenféle földi jó szintén előfordul a pincém körül, ahol szándékom szerint nyaranta kedvére válogathat a hozzám érkező vendég, és akár ételt is készíthet magának belőlük. Nekem ugyanis akad azért egyéb elfoglaltságom egyéb szőlőskertekben is.