Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Dóka Éva Pincészet

Pincészet, Zalaszentgrót

Alapítva
1998
Tulajdonos
Dóka Éva
Cím
8790 Zalaszentgrót, Gyár utca 22.
Borvidék
Zala
Terület
Zala megye | Nyugat-Dunántúl | Nyugat-Magyarország
Telefon
+36 30 902 7443
Email
dokaeva@agroforzala.hu

A Dóka Éva Pincészet története 1998-ban kezdődött, Éva és párja ekkor vásárolták az első fél hektár szőlőterületünket a csáfordi szélmente dűlőben. Mindkettőjük családjában hagyomány a szőlőművelés, borkészítés, ezért természetesnek találták a tradíció folytatását. A rokoni összefogással megvásárolt kis terület lett - a mára már 12,5 ha-ra fejlődött - birtok alapja.

Tovább

Pincészetük eddigi történetét a szüntelen fejlődés jellemezte, szőlőterületben, technológiában és a vendéglátásban egyaránt. Feldolgozójukban és pincéjükben reduktív technológiával könnyű, illatos, zamatos, modern fehérborok készülnek, de érettebb, testes fehérborok is megtalálhatók a palettájukon. A hagyományosan fehérboros vidéken igazi kihívásnak tekintették a vörösborkészítést, melyben szintén sikeres a vállalkozás. Munkájukat számos megmérettetésen értékelték, borai szépen szerepelnek mind a haza (Bayer Borverseny), mind nemzetközi (Szlovénia) versenyeken.