Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Szabó Pince

Pincészet, Hosszúhetény

Alapítva
2004
Borász
Szabó Zoltán
Cím
7694 Hosszúhetény, Moroló utca 55.
Borvidék
Pécs
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 20 316 6391
Email
borozolee@freemail.hu

Szabó Zoltánnak régóta dédelgetett álma volt egy saját szőlő és pince. Ez előbbi 2004 óta van birtokában, azóta folyamatosan bővül a borász lehetőségeihez mérten. Szőlőterületei a Pécs határában lévő Ördögárok- és Múrom-dűlőben terülnek el, ez Magyarország egyik legmelegebb, legvédettebb szőlőtermőhelye. A meszes barna erdőtalajon alkoholban és savakban gazdag, tartalmas borok születnek.

Tovább

Fő szőlőfajta itt a Chardonnay, a Rajnai rizling, a Zöldveltelini, a Furmint és a pécsiek számára oly fontos Cirfandli. Ezen kívül a hosszúhetényi Kecskésgödrében tíz különböző ősi, Kárpát-medencében honos szőlőfajta terem, a pincénél is lehet kóstolni a borukat. Mindezeket kiegészítendően a borász vásárol még a Mohácsról kadarkát.

Szabó Zoltán borászati filozófiájában jól megfér egymás mellett mind az irányított erjesztésű acéltartályos, mind a hagyományos tölgyfahordóban érlelt bor készítése, nemegyszer ötvözi is e kettőt. Hosszúhetényi pincéjében – előzetes bejelentkezés alapján – várja kedves vendégeit, borbarátokat a már említett borokkal és egyéb különlegességekkel, borkorcsolyával vagy tájjellegű hideg ételekkel.