Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Effendy Vin

Pincészet, Balatonederics

Alapítva
2005
Tulajdonos
Effenpergel Győző
Cím
8312 Balatonederics, Bakosdomb u. 9.
Borvidék
Balaton-felvidék
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl | Balaton környéke | Balaton-felvidék
Telefon
+36 30 947 4303
Email
effendy-vin@t-online.hu
Honlap
www.effendy-vin.hu

Az Effenpergel Családi Pincészet (cégnév: Effendy-vin kft.) jelenlegi formájában 2005 óta működik, fő tevékenységünk a szőlő-és bortermelés. Korábban, 1987 óta, családi gazdaságként működtünk.

Családunkban ismereteim szerint már a dédszülők is szőlőtermeléssel foglalkoztak, más egyéb mezőgazdasági munkák mellett. Az ősi birtokok Lesencetomajon és környékén voltak, egy kisebb szőlőterület biztosította a család megélhetését. A szőlőt már abban az időben is feldolgozták és borként értékesítették. Erről árulkodik a máig meglévő „öreg pince” és néhány pincefelszerelés.

Tovább

Az 1960-ban létrejött termelőszövetkezet után csupán kisebb, háztáji szőlőterület maradhatott meg és az 1989-ben bekövetkezett rendszerváltás után a korábbi birtokok helyett, másutt kapott a család szőlőültetvényt, így a területek zöme Balatonedericsen van.

Az évek során arra törekedtünk, hogy a szőlőterületet növeljük, így a korábbi 1,5 ha mellé további területeket vásároltunk, kihasználva a korábban még létező birtok-összevonási célú támogatási lehetőségeket. Jelenleg mintegy 10ha-os szőlőültetvénnyel rendelkezünk