Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Vinum Veress

Pincészet, Csáford

Alapítva
1991
Cím
8795 Csáford, Alsóhegy 2638 hrsz.
Borvidék
Zala
Terület
Zala megye | Nyugat-Dunántúl
Telefon
+36 30 971 3200
Email
vinumveress@t-online.hu
Honlap
www.vinumveress.hu

A Vinum Veress borpince 1991-től, mint családi vállalkozás működik. A pince a Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen van, az egyedülálló borászati értéket hordozó Zalai borvidék központjában. E Balatoni Borvidéki Régióhoz tartozó termőhelyet leginkább finom savakban gazdag, illatos, rendkívül karakteres borok jellemzik. A termőhely az országos átlagnál hűvösebb, csapadékosabb klímájú, egész évben magas páratartalmú, talaja mélyrétegű agyagos lösz. A dombok déli és nyugati lankáin az érvényesülő mediterrán hatás jele a szőlőültetvényeket kísérő szelídgesztenyések.

Tovább

A szőlőtermesztés hagyománya családunkban több generációra vezethető vissza. A jelenlegi birtok nagysága 10,6 hektár. Termesztett fajtáink: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Chardonnay, Pintes és Zöldveltelini. Az új telepítéseknél a hagyományos magyar fajták mellett a divatos világfajták is helyet kaptak: Szürkebarát és Sauvignon Blanc.