Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Molnár Borház

Pincészet, Mór

Cím
8060 Mór, Csókakői út 1.
Borvidék
Mór
Terület
Fejér megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 22 400 755
Email
info@molnarborhaz.hu
Honlap
www.molnarborhaz.hu

Borházunk a Molnár Borház a fiatal pincészetek közé tartozik, de elkötelezettje a hagyományápolásnak, a jellegzetes móri és magyar borok készítésének. A tradicionális hagyományőrzés mellett teljesen nyitott az új dolgokra, az új technológiákra, az új irányt mutató borok gyártására. Mindezt kimondottan hugarikum szőlőfajtákból teszi. Jelenleg 80 ha 2010 óta újratelepített szőlőterülettel rendelkezünk. A végcélunk és lehetőségeink az újratelepítéseknek köszönhetően ennél sokkal nagyobbak. Aktuálisan szőlőterületeink 90%-a Móron a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és Vénhegyi-dűlőben, valamint 10% Csókakő Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak, kivétel nélkül I. osztályú szőlőkataszteri termőhelyen. 16 fajtával dolgozunk, melyből a legnagyobb területen az Ezerjót, Királyleánykát és az 50-években Mórón, Bíró Károly által kifejlesztett, majd méltatlanul elfeledett Generosat telepítettük. Az izgalmas, lendületes illatú új szőlőfajtából igazi borkülönlegesség készíthető. Aki egyszer megkóstolja és megszereti az elkötelezett híve lesz egy életre.

Tovább

Borházunk kifejezetten a minőségi borok gyártásával foglalkozik. Kimondottan prémium borokat, exkluzív borokat készít és forgalmaz, mindenki számára elérhető áron. Kínálatunkban a csendes borok mellett a gyöngyöző borok, a Paulus Frizzante termékcsalád és hamarosan a habzó borok a Paulus Prosecco termékek is megtalálhatóak. A folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően, a későbbiekben a nagy móri hagyományokkal rendelkező pezsgő gyártáson is gondolkodunk.

A Molnár Borház fiatal kora ellenére már számos elismerésben részesült. Számtalan arany és ezüst éremmell jutalmazták borainkat, minőségi törekvéseinket. 2013- év végén kitüntettek bennünket az Év Fejér megye Borháza címmel. A 2014-es újborok országos versenyén a két indított borunkkal, a Móri Ezerjóval és az először induló Generosa-val előkelő ezüstérmes helyezést értünk el, alig lemaradva az aranyéremtől.