Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Pincészet, Badacsonyörs

Alapítva
2014
Cím
8257 Badacsonyörs, Hegyalja út 43,
Borvidék
Badacsony

Ásatások leletei bizonyítják, hogy Badacsony környékén már 2000 évvel ezelőtt virágzó szőlőkultúra létezett, sőt, feltehetőleg már a kelták korában is voltak szőlőültetvények a vidéken. Boraink innen, a Balaton északi partjáról, a Badacsonyi borvidékről származnak.

Tovább

Az Örsi-hegyen fekvő szőlőterület 40 éve van a családunk tulajdonában. A borvidék talajára jellemző vulkanikus alapkőzet biztosítja a talaj jó kálium- és mikroelem ellátottságát, ez a változatosság adja az itteni borok savakban gazdag, testes, ízgazdag jellegét. A területek kitettsége déli fekvésű. A borvidék klímája szubmediterrán jellegű, napfényben gazdag, kiegyenlített. A mikroklíma kialakulásának kedvez az ültetvények védett déli fekvése és a Balaton víztükre.

A páratlan panorámájú, bazaltos talajú Csendes-dűlő három hektárján terem a zamatos olaszrizling, a mézillatú hárslevelű és a tüzes szürkebarát, valamint az „úri bor, avagy a nemesek nedűje”, a kuriózum kéknyelű, hazánk legősibb, kizárólag ezen a borvidéken termő bora.