Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Gira Bormanufaktúra

Pincészet, Sárospatak

Alapítva
2014
Cím
3950 Sárospatak, Dobó Ferenc út 2.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 20 341 8619
Email
info@girabor.hu

2014-ben alakult kézműves családi pincészet vagyunk. Területeink nagy része Sárospatak határaiban helyezkedik el. A szőlőterületek megvásárlásakor első számú szempontként mindig a talaj összetétel és talajszerkezet volt a döntő szempont. Boraink ettől lesznek elegánsak és magas struktúrájúak. A kácsádi „Vékás” dűlő és sárospataki „Király-hegy” felelősek boraink mineralitásáért, a gyümölcsösséget pedig a Hosszú-hegy nyugati oldalán elterülő „Darnó-dűlő” andezit tufás vastag termőtalajának köszönhetjük.

Tovább

Az általunk elkészített borok kis palack számban, de annál nagyobb odafigyeléssel készülnek. Nevünket a Zempléni Hegységben álló GIRA-hegyről kaptuk, mely Magyarország legöregebb hegye.

Nagyszüleim a Girán kezdtek szőlőművelésbe én pedig gyermekként mentem velük, „köveket gyűjtögetni” akkor még nem tudtam, hogy ez az örökségemmé válik. A szőlők művelését, a természetet tisztelve szeretném legmagasabb szintre fejleszteni, és ezzel emléket állítani nagyszüleim megfeszített és kitartó munkájáért. Borainkban remélem mindenki megtalálja általa kereset élményt és harmóniát.