Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kaló Pince

Pincészet, Eger

Cím
3300 Eger, Kistályai út 37.
GPS
47.8790096, 20.3998518
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 878 0174
+36 20 213 0505
Email
kalopince@gmail.com
Honlap
www.kalopince.hu

Nagyapáink örökségéből származó hagyományunk, a bor és pálinkakészítés. A családunk tulajdonában lévő, az 50 m hosszú, 3 fakkos vájt riolittufa pincében, már az 1891-es évtől készítünk bor termékeket és fogadjuk a kedves látogatóinkat.

Tovább

Családi tradíció, hogy édesapánkkal közösen, minden borászati munkát (darálás, préselés, erjesztés, érlelés, palackozás) gépi segítség nélkül, csakis saját kézzel végzünk. Különös figyelmet szentelünk a boraink minőségére ezért, a szőlőinket egy szálra metszetjük, azzal a céllal, hogy minden évben, egyenletes, jó minőségű termést kaphassunk. A közel múltban, majd 120 év után felújított tradicionális pincénkben kínáljuk értékesítésre az Egri történelmi borvidék fehér és vörös borfajtáit az Egri Leányka, Hárslevelű, Sauvignon Blanc, Muskotály, Kékfrankos Rosé, Merlot, Cabernet Sauvignon és Egri Bikavér borkülönlegességeket. Pálinkáink között megtalálható a Leányka törkölypálinkánk, amelyet eperfahordóban, mazsolaágyon 5 éves érlelés után kínálunk kóstolásra, mint a „női” változatot, a Málnaágyas Muskotályos pálinkát. További pálinka fajtánk, a Dió gyógynövények csodás harmóniáját nyújtó diópálinkánk.