Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Vojtek Pincészet

Pincészet, Villány

Cím
7773 Villány, Hunyadi utca 43.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Dél-Dunántúl
Telefon
+36 20 965 6906
Email
info@vojtekpince.hu
Honlap
www.vojtekpince.hu

Villány egyik leghíresebb dűlőjénél, a Jammerthal lábánál fekszik borászatunk, mely a 80-as években kezdte működését. A Vojtek Pince egy kis családi vállalkozás, ahol a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek több évtizedes múltja van.

A borvidék híres dűlőiről származó szőlőkből nagy odafigyeléssel készülnek boraink. A pincészetnek kékoportó, cabernet sauvignon, kékfrankos és olaszrizling ültetvényein folyik a szőlőtermelés, ezen kívül chardonnay és tramini fajtákat vásárolunk olyan gazdáktól akikkel több évtizedes jó kapcsolatot ápolunk.

Tovább

Borászatunk 2004-ben építette jelenlegi feldolgozó üzemét ahol a hagyományos eljárást ötvözve a korszerű borászati technológiával készülnek boraink. Illatos fehérborunk a tramini, testes fehérboraink a chardonnay és az olaszrizling. Rosé cuvéenk kékfrankos, cabernet sauvignon, portugieser, és merlot szőlőből készült rozéborok házasításából született. Vörösboraink a portugieser, a kékfrankos, cabernet franc és a cabernet sauvignon-merlot cuvée.

Boraink nagy része saját borkereskedéseinkben kerül értékesítésre Pécsett.

Szállóvendégeink betekintést nyerhetnek a borkészítés rejtelmeibe, megtekinthetik feldolgozó üzemünket, megkóstolhatják borainkat egy baráti beszélgetés keretében. Pincészetünk büszke fehér, rozé, és vörösboraira, de igazi elismerésnek az számít, hogy vendégeink hosszú évek óta megtisztelnek bizalmukkal.