Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Tóth Pincészet

Pincészet, Kőszeg

  • Kártyaelfogadás
Borász
Tóth Gábor
Cím
9730 Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 6.
Borvidék
Sopron
Terület
Vas megye | Nyugat-Dunántúl
hétfőzárva
keddzárva
szerdazárva
csütörtökzárva
péntek10:00–22:00
szombat10:00–22:00
vasárnap10:00–22:00

Szőlőtermesztéssel és borászattal hobby szinten kezdtünk el foglalkozni Kőszegen. Majd 30 évvel ezelőtt, amikor belevágtunk, semelyikünk sem hitte volna, hogy ekkora fejlődésen, változáson megyünk keresztül. Kezdetben csak barátaink és saját magunk örömére készítettük a jó borokat, majd fokozatosan és egyre tudatosabban fordultunk a szőlészet–borászat felé.

Tovább

Kis családi pincészetünk sokáig kizárólag folyóborként értékesítette termését. Az ezredfordulón „nagyot álmodtunk” és létrehoztuk Kőszeg város és Vas megye sokáig első és egyetlen borpalackozóját, így megjelenhettek az üzletek, vendéglátó egységek polcain az első helyi termelésű és palackozású borok.

Mára termésünk döntő hányadát palackozzuk. Az értékesítés főbb irányai: szállodák, vendéglátóegységek, borszaküzletek, reprezentáció biztosítása cégek, üzemek, vállalkozások számára. Pincészetünkben 2000-től saját üzlet is működik a közvetlen fogyasztók kiszolgálására, melyet jól egészít ki Kőszeg Fő terén és sétálóutcájában található Borok Háza.

A kezdeti Kékfrankos és Zweigelt fajták mellett 2002-ben elkészítettük az első Rosé majd fehér borunkat, majd új telepítéseink termőre fordultával Chardonnay, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajtákkal egészült ki a választék. Vállaljuk és valljuk, hogy ez az a munka, ahol a remélt sikereken túl a kőszegi hegyoldal és a bor hagyományainak ápolása számunkra elkötelezően fontos. 

 

  • Kártyaelfogadás