Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Árpád-hegy Pince

Pincészet, Szerencs

Borász
Varkoly István
Cím
3900 Szerencs
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország

Varkoly István és családja tulajdonában lévő pincészet 13 ha területtel rendelkezik a Tokaj-hegyaljai borvidéken. Ebből 7 hektár I. osztályú dűlőkben található szőlőültetvények, a további 6 hektár jelenleg betelepítésre váró parlag.

Tovább

Az ültetvények a mádi Király, Betsek, Veresek, a bodrogkeresztúri Sajgó, a tarcali Zafír és Mézesmál határában terülnek el. 

A birtok magas minőségű késői szüretelésű félédes és édes, valamint száraz és félszáraz borokat hoz létre a borvidéken elterjedt szőlőfajtáiból, a Furmintból, a Hárslevelűből a Sárga muskotályból és a Kövérszőlőből. A kiemelkedő évjáratokban Aszú és Fordítás is készül.

A birtok elsődleges célja a legmagasabb minőség elérése, amely szigorú terméskorlátozással valósul meg. A dűlők egyedi fekvésének talaj-és mikroklimatikus adottságait dűlőszelektált boraikban fejezik ki, amelyek a pincészetnél első ízben a 2010-es szüret terméséből származnak. Emellett készítenek birtokborokat is több dűlő házasításával.