Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Balga Családi Pincészet

Pincészet, Eger

Borász
Balga István
Cím
3300 Eger, Baktai út 8.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 415 2791
+36 20 294 4949
Email
balgabor@citromail.hu, adamovichkaroly@gmail.com
Honlap
www.balgabor.hu

A természet szeretetét valószínűleg apámtól örököltem, mikor a 60-as években gyakran vitt magával a cserkeszőlői kis szőlőbirtokára. A szakmai elhivatottság kertészeti szakközépiskolával, majd a Kertészti Egyetem elvégzésével teljesedett ki.

Tovább

A nagyüzemi szőlőtermesztésben 20 éves szakmai tapasztalatra tettem szert, majd 1992-től elkezdtem a borászkodást. Azóta építem kis gazdaságunkat, pincészetünket, most már az új generációval közösen.

Hogy miért családi pincészet? A válasz nagyon egyszerű, mert a család minden tagja valamilyen szinten részt vesz a gazdálkodásban, borászkodásban. Irina lányom a Kertészeti Egyetemen végzett a termesztési karon, szőlész, jelenleg az egri fősikolán dolgozik és a Borászati Tanszéken doktorandusz hallgató. Férje, Adamovich Károly élelmiszermérnök, borász, aki főállásban más borászatnál dolgozik, de sok segítséget nyújt borászati kérdésekben. Az egyetem elvégzését követően mindketten aktívan részt vesznek minden munkában. Krisztina lányom közgazdász. Őt az élet ugyan más területre vitte, de a gazdálkodás pénzügyi dolgaiban, értékesítésben komolyan bedolgozik. Feleségem, Irina biztosítja a nyugodt családi hátteret, emellett a borok ízvilágának kialakításában mindig kikérjük és meghallgatjuk véleményét.