Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Wine Princess (Balla Géza)

Pincészet, Arad

Tulajdonos
Balla Géza
Cím
310022 Arad, Strada Goga Octavian 26
GPS
46.12510, 21.59920
Borvidék
Ménes
Terület
Erdély
Telefon
+40 25 7251 000
+36 30 363 98 53
Email
info@wineprincess.hu
Honlap
wineprincess.ro

Ménes, a hajdani híres történelmi borvidék Arad-hegyalján, hosszú ideig feledésbe merült a XX. század forgatagában. A legendás vörös aszúk, a fûszeres Kadarkák, az egykoron Európa-szerte híres nagytestû, bársonyos ménesi vörösborok és szelíd Királyleánykák vidékén létrejött pincészetünk 1999 óta arra törekszik, hogy e borvidék visszanyerje régi patináját, hírnevét. 

Tovább

70 hektáros szõlõbirtokunknak 85%-án kék, 15%-án fehérszõlõt termesztünk. Pincészetünk tárolókapacitása 5.000 hl. Ménes kiváló talajadottsága és az adriai éghajlathoz hasonló klíma szülte a borvidék büszkeségeit, a vörösborokat! A Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos és a Kadarka  ma is cégünk kiváló borai. Zászlósborunk a Kadarka, amibõl régen a vörös aszút készítették. Vörösborainkat hagyományosan ászokhordóban érleljük. Alkalmazzuk a kishordós (barrique) érlelést is. Kitûnõ évjáratú borainkat több éves érlelés után értékesítjük.

Fehérborainkat korszerûen, reduktív módon, hûtött erjesztéssel készítjük. Sajátosságunk a huszáros savgerinccel rendelkezõ Mustos Fehér, de szélesíti palettánkat a világfajta Sauvignon Blanc, a rózsaszirom illatú Tramini, a szelíd, de titokzatos Királyleányka,  a jellegzetes Szürkebarát és a harmonikus Olaszrizling. Ménes érdekes, izgalmas szín- és ízvilága babonázza meg vendégeinket boraink kóstolásakor, mert a nálunk készült bor „... szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak".