Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Bukolyi Családi Birtok

Pincészet, Eger

Borász
Bukolyi László
Cím
3300 Eger, Ív utca 2.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 30 481 5694
Email
info@bukolyi.hu
Honlap
www.bukolyi.hu

Célunk egy olyan családi gazdaság létrehozása, amely közel önfenntartó módon elégíti ki a saját szükségleteit, valamint a különleges minőségű élelmiszerek iránt fogékony fogyasztók igényeit. A Bukolyi Családi Birtok mérete jelenleg 68 hektár, melyből közel 45 hektár a Nagy-Egeden és annak közvetlen közelében található. A borászatunk jövője szempontjából meghatározó potenciállal bír egy 5 hektáros, csodálatos, teraszos terület a Nagy-Eged szívében.

Tovább

Ez a birtokrész ökológiai, klimatikus, geomorfológiai, edafikus és botanikai szempontból is rendkívül gazdag, szinte egyedülálló. Egy klasszikus növénytermesztési kultúra felelevenítésével törekszünk ennek a különleges értéknek a megőrzésére. Itt nem szőlőültetvényt, hanem szőlőskertet fogunk létrehozni, ami nem pusztán egy mezőgazdasági monokultúra, hanem egy komplex, a természettel összhangban működő mintagazdaság lesz: a Nagy-Eged csodálatos természeti értékei és a jóra törekvő ember harmóniája.

Fokozatosan vonjuk művelésbe az eddig parlagon hagyott területeket, de nemcsak szőlőt, hanem számos egyéb kultúrnövényt is termesztünk, sőt igyekszünk a területeinken termő vadnövények termését is összegyűjteni és felhasználni. Folyamatosan szélesítjük a termékeink körét, de a szőlőbor –természetesen- mindig a figyelmünk középpontjában marad.