Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Csobánci Bormanufaktúra

Pincészet, Gyulakeszi

Alapítva
2005
Cím
Csobánc-hegy
GPS
46.869054, 17.507477
Borvidék
Badacsony
Terület
Veszprém megye | Közép-Dunántúl

A Csobánc Cooperation Kft jelenleg két önálló (ellenörzött Bio) borászat a von Beöthy Pince és a Tóth Pince szövetsége a Csobánci vulkanikus borok bővebb választéka és a határozottabb piaci fellépés érdekében.

Tovább

A pincészetünk jelenleg 6 ha saját termő szőlővel dolgozik, melyhez csatlakozik még 1 ha új telepítés ill. 1.5 ha Badacsonyból minőségi szőlőfelvásárlás. Fő profilunk a hagyományos fehér szőlőtermelés mellett a honos kékszőlő fajtákat a Kékfrankos és a Kadarka ill. a burgundiai fajtákat a Pinot Noir és a Syrah kiegészítjük még a Merlot-val. Szőlőművelésünk kizárólag ellenőrzött biológiai módszerekkel történik. Pincetechnikánk is a hagyományos ökológiai manufakturális alapokra épül. Boraink stílusa pedig az Európai és Magyar klasszikus stílust tükrözi, azaz „Terroir Vin”. Ebből adódóan kereskedelmi forgalomba csak a fogyasztásra már megérett boraink kerülnek.