Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Fitomark Tokaji Borház

Pincészet, Tolcsva

Borász
Kiss István
Cím
3934 Tolcsva, Arany János u. 16/a
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 20 911 9274
Email
info@fitomark.hu
Honlap
www.fitomark.hu

Pincészetünk 22 hektáron művel szőlőt Tokaj-Hegyalja egyik legszebb települése, Tolcsva határában. A fajtaösszetétel híven igazodik a termőhelyi adottságokhoz, a borvidéki szabályozáshoz és a piaci igényekhez. A legnagyobb területen furmint található, s ezek egy jó része fiatal telepítés, amely mind a klónok kiválogatása, mind a termőhelyi adottságok, mind a támrendszerek tekintetében optimális feltételeket kínál kiváló alapanyag termesztéséhez.

Tovább

Családi pincészetünk a hagyományok ápolásán túl a modern technológia adottságait is kihasználja a minél tisztább, egyensúlyosabb és a termőterület egyediségét is megmutató borok készítése érdekében. A változó, de egyre inkább letisztuló fogyasztói igények ismerete nélkül ma már nem lehet eredményesen gazdálkodni, ezért pincészetünk ezeket figyelembe véve alakította ki igényes szortimentjét.

A fajtakarakter és a terroir jegyek mellett vibráló gyümölcsösség és frissesség jellemzi pincészetünk alapborait. Letisztultság, elegancia és Hegyalja természeti adottságainak illetve hagyományos stílusának hű bemutatása (fajta és terroir) jellemzik pincészetünk presztízs borait. Természetesen évjárattól függően néhány kivételes minőségű csúcsbort is készítünk a pincénkben, amelyek méltóképpen képviselik Tokaj-Hegyalját a világban. A borokat családi vállalkozás keretein belül készítjük, apa és fia együttműködésében.