Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Füleky Pincészet

Pincészet, Bodrogkeresztúr

Borász
Brezovcsik György
Cím
3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 15.
Borvidék
Tokaj
Terület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye | Észak-Magyarország
Telefon
+36 20 971 6783
+36 20 549 5496
Email
fuleky@tokaj.org
Honlap
www.tokaj.org

A Füleky Pincészet szőlészeti, borászati filozófiájában kezdetektől a minőségi szemlélet uralkodik. Az 1998-ban alapított pincészet központjául szolgáló barokk stílusú, kétszintes műemlék építtetőjéről, Füleky Györgyről kapta a nevét, aki az Első Tokaji Bormívelő Egyesület alapító tagja volt.

Tovább

A tizennégy hektáros birtok tulajdonosa 2007 óta Lovas Péter. Az évek alatt kialakult kifogástalan szakember gárda minden dolgozója több éves tokaji szakmai gyakorlattal rendelkezik. A Füleky Pincészet borásza és egyben szőlésze Brezovcsik György, számos kiváló tokaji bor készítője. Gyuri sok időt tölt a szőlőben, a hobbija és a munkája ugyanaz: elkészíteni a lehető legjobb tokaji borokat. Ehhez mind a tehetsége, mind a tudása megvan. A 2007-ben elkezdődött beruházásoknak köszönhetően magasabb színvonalú technológiát alkalmazhatunk – új feldolgozó épült Bodrogkeresztúr történelmi központjában, a borászati technológia korszerűvé vált.