Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Gajdos Pince

Pincészet, Egerszalók

Borász
Galuska Gábor
Cím
3394 Egerszalók, Szőlő utca 13.
Borvidék
Eger
Terület
Heves megye | Észak-Magyarország
hétfő7:00–15:00
kedd7:00–15:00
szerda7:00–15:00
csütörtök7:00–15:00
péntek7:00–15:00
szombatzárva
vasárnapzárva

Minden mezőgazdasági termék versenyben áll a piac kegyeinek elnyeréséért. A verseny legmarkánsabb, a fogyasztói véleményt a leginkább befolyásoló paramétere az ár. Ennek következtében az a termelő juthat piaci előnyhöz, aki adott területéről fajlagosan a legnagyobb mennyiséget tudja begyűjteni.

Tovább

Az ő ára lesz a legalacsonyabb és a vásárlók közül a legtöbbet tudja magához vonzani. A termelés hatékonyságának növelése azonban a termék beltartalmának jelentős csökkenését idézi elő azzal, hogy a növény gyökérzete által korlátozott mennyiségű tápanyag, nyomelem, vitamin lényegesen több végtermékben rakódik le. Ennek elkerülésére a növények beltartalmát mesterséges „táplálék kiegészítőkkel” próbálják szintre hozni, azáltal, hogy vegyszerezik a növényeket. Amit tehát az olcsó termék vásárlója megtakarít a pénztárcáján azt kifizeti az egészsége rovására. Ugyancsak fontos tudni azt, hogy a külföldi (főként nyugat-európai) termelők magasabb támogatása miatt árszintjük jelentősen a hazai alatt marad.