Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Gere–Weninger

Pincészet, Sopron

Cím
9494 Balf, Fő utca 23.
Borvidék
Villány
Terület
Baranya megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 99 5310 82
Email
balf@weninger.com
Honlap
www.weninger.com

Horitschonból jól látszanak a falut körülvevő termőföldek, távolabb pedig az osztrák-magyar határ látható. Franz Weninger mindig is érdeklődve figyelt ez irányba, mígnem 1992-ben megalapította Villányban a magyar borásszal, Gere Attilával a Weninger & Gere Pincészetet.

Tovább

A magyar gasztronómia világa jól fogadta ezt az együttműködést, közös boruk első évjárata hamar el is fogyott. Azóta ezen a mediterrán és egyben kontinentális éghajlatú borvidéken 13 hektáron vörösszőlőt termesztenek: korracéltartályban, ellenőrzött hőmérséklet mellett héjontartják, három hét múlva a cefrén megkezdődik a biológiai erjedés, majd a hordókba történő fejtés. A bor magában hordozza a villányi karaktert. A mindenki által már jól ismert szortiment, melyben a két borász munkája és tapasztalata összpontosul: a  Merlot, a Cabernet Sauvignon, egy kevés Cabernet Franc és a nagy becsben tartott Phoenix cuvée, melyben a Kékfrankos viszi a prímet..