Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Istvándy Jenő Pincészete

Pincészet, Szentbékkálla

Borászok
Istvándy Jenő, Istvándi Tamás
Cím
8281 Szentbékkálla, Kossuth u. 9.
Borvidék
Balaton-felvidék
Terület
Veszprém megye | Balaton környéke | Balaton-felvidék | Közép-Dunántúl

Az 1973-as évjáratban már két Istvándy Jenő művelte a szőlőt és készítette a bort Szentbékkállán. Apa és fia, - mint majd 2005-től ismételten - együttes erővel gazdálkodott a Mátés-hegy apró parcelláin. Az ezt követő évtizedekben Istvándy Jenő munkája nyomán a szőlőterület és a pincék száma is gyarapodott.

Tovább

Fia, Istvándi Tamás 2005-től kapcsolódott be a borászat életébe, 2008 óta pedig ő készíti a borokat. A borászat központja a Balaton-felvidék híres műemléke, az 1825-ben épült Istvándy-ház, mely hat generáció óta családunk othona.

A Káli-medence gyönyörű lankáin érlelődő szőlőinkből készült borok a nappalok melegétől testesek, az éjszakák hűvösétől pedig gyümölcsösek, visszafogott elegáns illatukban hordozzák a vulkanikus talajból kapott elemi értékeket. Minden palack borunk a szőlő metszésétől a palackozásig magán hordozza apa és fiú figyelmét és gondoskodását, hogy a pohárba töltve átadhassunk valamit abból a csodából, melyet ez a gyönyörű táj és ez a hivatás ad nekünk!