Aki kimarad, lemarad. Kérd egyedi hírleveled és időben jelezzük kedvenc boros programjaid. Nem akarok lemaradni! Miben segít nekem a Bornaptár?

Kamocsay JR

Pincészet, Mór

Borász
ifj. Kamocsay Ákos
Cím
8060 Mór, Pince u.12
Borvidék
Mór
Terület
Fejér megye | Közép-Dunántúl
Telefon
+36 30 203 6944
Email
akos@kamocsaypinceszet.hu
Honlap
kamocsaypinceszet.hu

Életem a borok körül forog, amióta az eszemet tudom. Gyerekkoromban édesapám mellett fedeztem fel a szőlő és a bor csodáját, együtt jártunk ki a móri szőlőnkbe, elkísértem a munkahelyére, a pincékbe.Nem csak az ő munkája volt, a mi életünk része is lett a szőlő és a bor. Számomra nem is volt kérdés, hogy később hivatásomnak is a borászatot választom.

Tovább

Az iskolák után Édesapám mellett tanultam ki a szakma rejtelmeit, miközben dolgoztam Dél-Afrikában és Kaliforniában is. 2005-ben saját borászatot alapítottam Móron, 2013-ban pedig megújult névvel és lelkesedéssel folytatom tovább, amit elkezdtem: nagy borokat alkotni Móron.

A móri kötődés mellett új vizekre is eveztem, a nagyszülői háznál eltöltött idők a Balatonnál rengeteg élményt adtak, mára a vitorlázás nagy szerelmese is lettem. Szeretem a könnyű, gyümölcsös borokat is, melyeket szívesen bontunk a családdal a munkából hazaérve, vagy barátokkal egy nyári meleg napon, akár fröccsnek fogyasztva. Kézenfekvő volt, hogy a könnyű borokat a Balaton környékén készítsem.